جذب مدرس جهت ضبط ویدئو آموزشی جهت اطلاعات بیشتر کلیک کنید
0

همه چیز درباره الگوریتم گوگل پاندا

آشنایی با وظایف الگوریتم گوگل پاندا

الگوریتم گوگل پاندا اولین بار در ۲۳ فوریه سال ۲۰۱۱ برای جلوگیری از نمایش محتواهای بی کیفیت توسط گوگل معرفی شد. این الگوریتم محتواهای سایت های مختلف را بررسی کرده و در صورت بالا بودن کیفیت به آن ها امتیاز بالا می دهد.

قبل پیدایش الگوریتم گوگل پاندا پدیده ای به نام مزارع محتوا، نتایج گوگل را از نظر کیفیت به شدت تحت تاثیر قرار داده بود. مزارع محتوا همان سایت های ارائه دهنده محتواهای بی کیفیت بودند که برای فریب گوگل از این ترفند استفاده می کردند. الگوریتم گوگل پاندا بعد پیدایش در کوتاهترین زمان توانست حدود ۱۲ درصد روی نتایج گوگل تاثیر مستقیم داشته باشد. همچنین طی سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ حدود ۲۵ بار آپدیت شده است.

مواردی که باعث حساسیت الگوریتم گوگل پاندا می شوند

الگوریتم پاندای گوگل اول به سراغ سایت های ارائه دهنده محتوای بی کیفیت می رود. در ادامه مواردی که باعث جریمه شدن توسط الگوریتم گوگل پاندا می شود را تک تک مورد بررسی قرار می دهیم.

صفحات دارای متن داخلی کم

اولین چیزی که از نظر الگوریتم پاندا خطا محسوب می شود، متن داخلی بسیار کم صفحات سایت است. در این جا منظور متن مرتبط با موضوع همراه لینک های خارجی است.

مثلا شما صاحب یک سایت پزشکی هستید اما برای توضیح یک بیماری تنها به ۴ تا ۵ خط بسنده کرده اید. الگوریتم گوگل پاندا این مورد را خطا به حساب می آورد.

الگوریتم گوگل پاندا

وجود محتوای تکراری در صفحات سایت

دومین موردی که باعث می شود سایت شما از طرف الگوریتم گوگل پاندا جریمه شود، وجود متن تکراری در صفحه است. گاهی اوقات پاندا محتواهای نزدیک به هم را به عنوان محتواهای تکراری محسوب می کند. مثلا شما یک سایت شرکتی دارید و عبارت ” ما در تهران منازل شما را رنگ می زنیم” یا عبارت ” ما در شیراز منازل شما را رنگ می زنیم” را در صفحات مختلف آن به کار برده اید. الگوریتم گوگل پاندا این مورد را یک خطا محسوب کرده و سایت شما را جریمه می کند.

شما با ارائه محتوای بی کیفیت به گوگل می فهمانید که برای مخاطبین خود ارزش زیادی قائل نیستید، به همین دلیل الگوریتم گوگل پاندا شما را جریمه می کند.

وجود منابع نامعتبر، دلیل جریمه توسط الگوریتم پاندای گوگل

محتوای نوشته شده توسط منابع ناشناخته یا غیر معتبر معمولا از نظر گوگل ارزش چندانی ندارند. این مورد مخصوصا در سایت هایی که از مخاطبین خود اطلاعات فردی یا بانکی می گیرند، بسیار مهم تلقی می شود.

وجود چندین مزرعه محتوا

مجموعه ای چندین صفحه بی کیفیت که اغلب از سایت های دیگر آمده اند را مزرعه محتوا می گویند. مثلا یک سایت چندین نویسنده غیر متخصص استخدام کرده تا درباره موضوعات مختلف مطالب کوتاه بنویسند تا از این طریق مخاطبین بیشتری به سمت سایت خود بکشاند.

الگوریتم گوگل پاندا از سایت هایی که همزمان درباره موضوعات مختلف مثل پزشکی، حسابداری، تاریخ، اقتصاد و… مطلب می نویسند، خیلی خوشش نمی آید!

وجود محتواهای کم کیفیت در سایت

مثلا یک وبلاگ برای پر کردن فضای صفحه اصلی خود از پیام های کم کیفیت کاربران استفاده می کند. این پیام ها علاوه بر اینکه ارتباطی با موضوع سایت ندارند، اغلب پر غلط املایی هم هستند. تمام این عوامل در کنار هم باعث می شوند الگوریتم گوگل پاندا سایت شما را جریمه کند.

تاثیر حجم بالای تبلیغات در جریمه توسط الگوریتم پاندا

صفحاتی که بیشتر فضای  خود را به بنرها و پاپ آپ های تبلیغاتی اختصاص داده اند، از نظر الگوریتم گوگل پاندا معتبر نیستند.

وجود محتوای کم کیفیت در کنار لینک برنامه

نمونه ای از این نوع از محتواها را می توان سایت هایی دانست که برای خواندن یک مطلب در صفحات شما را محبور به عضویت در کانال یا گروه های مختلف در تلگرام یا واتس آپ می کنند.

سایت هایی که از سوی کاربران بلاک می شوند

یکی از مواردی که باعث جریمه شدن توسط الگوریتم پاندای گوگل می شود، سایت هایی هستند که به هر دلیلی توسط کاربران بلاک می شوند. این سایت ها معمولا توسط الگوریتم گوگل پاندا جریمه می شوند.

وجود محتوای نامربوط

مثلا شما در یکی از مقالات خود درباره فواید دارچین و تاثیر آن در پزشکی به کاربرانتان توضیحاتی داده و در پایان ذکر کرده اید که آماده پاسخ گویی به سوالات کاربران هستید. در این صورت باید حتما به سوالات کاربران در خصوص دارچین و خواص آن پاسخ دهید در غیر این صورت توسط الگوریتم گوگل پاندا جریمه می شوید.

نشانه های جریمه شدن توسط الگوریتم گوگل پاندا

افت شدید ترافیک سایت یکی از نشانه های اصلی جریمه شدن توسط الگوریتم پانداست. البته عوامل دیگری هم در افت ترافیک سایت موثر اند مثلا وجود یک رقیب تازه.

تاثیر تغییرات فصلی در افت شدید ترافیک سایت و میزان فروش آن را نمی توان نادیده گرفت.

الگوریتم گوگل پاندا

نکات جلوگیری از جریمه پاندای گوگل

برای اینکه از شر جریمه الگوریتم پاندای گوگل نجات پیدا کنید، قبل هر چیز محتوایتان را ارزیابی کنید. همیشه در بررسی صفحات سایت خود به این سوال جواب دهید که آیا این بهترین صفحه موجود گوگل است یا نه؟

گوگل همیشه تلاش می کند تا سایت هایی با بهترین صفحات را در نتایج خود بالا بیاورد. به همین دلیل الگوریتم پاندا را طراحی کرده است. اگر صفحات سایت شما از نظر کیفی مناسب تشخیص داده شود، پاندا آن را سایتی با کیفیت به حساب می آورد.

سعی کنید برای بهینه سازی سایتتان از روش هایی مثل کلاه سیاه یا تولید محتوای بی کیفیت دست بردارید. همچنین موارد زیر را حتما رعایت کنید:

  • تولید محتوای غیر اصولی را رها کنید
  • محتواهای قدیمی سایتتان را مورد بازبینی قرار دهید.
  • محتواهای تکراری سایت را حذف یا مورد ویرایش قرار دهید.
  • در تبلیغات سایت خود یک بازنگری انجام دهید.

بعد ویرایش و بروز رسانی صفحات سایت خود به گوگل زمان کافی داده تا تغییرات شما را ارزیابی کند.

در این مقاله سعی کردیم الگوریتم گوگل پاندا و وظایف آن را به شما معرفی کنیم. برای اطلاع از تخفیف های آموزشی، ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *