آشنایی با فیلترنویسی در بورس
فیلتر نویسی مهارتی است که از طریق آن سرمایه گذاران به راحتی میتوانند به خرید و فروش سهام مورد نظرشان در بازار بورس بپردازند. تعداد نمادهای پذیرفته شده در بورس بسیار زیاد و در سالهای اخیر تعداد زیادی به آنها اضافه شده از این رو بررسی تک تک این نمادها برای سرمایه گذاران کاری دشوار و خسته کننده است.
تکنیک فیلترنویسی سبب شده انتخاب و شناسایی سهمهای دارای رشد بالا در بازار سرمایه به آسانی صورت گیرد از طرفی سرمایه گذاران میتوانند از این طریق سود زیادی کسب کنند.
فیلتر نویسی چیست؟
حجم بالای دادههای تاریخی از یک سو و پیش بینی اطلاعات از سوی دیگر سبب شده تا تحلیلگران بازار بورس راهکارهای مختلفی برای خرید و فروش آسان سهام ارائه دهند.
یکی از تکنیکهای فوق فیلتر نویسی است که دسترسی به اطلاعات را آسان و آنها را طبقه بندی میکند.
عوامل مؤثر در تصمیم گیری سرمایه گذاران حجم بالای اطلاعات و نیاز به بررسی همزمان آنهاست اما سرعت دسترسی به این اطلاعات همیشه یکی از دغدغههای بزرگ سرمایه گذاران بوده و هست.
کاربرد فیلتر نویسی در بورس
فرض کنیم از بین سهامهای عرضه شده در بازار بورس قصد خرید یک سهم با ویژگیهای خاصی دارید در این صورت بهترین ابزار برای شما استفاده از تکنیک فیلتر نویسی است.
تکنیک فیلترنویسی اطلاعات مورد نیاز معامله گران را از جهات مختلف طبقه بندی و نتایج مورد نظر را ارائه میدهد.
اهداف معامله گران از فیلتر نویسی
تحلیلگران بازار بورس با استفاده از تکنیک فیلترنویسی ۲ کار مهم و اساسی در بازار بورس انجام میدهند که عبارتند از:
نشان دادن وضعیت سهام مورد نظر بر اساس معیارهای سرمایه گذار؛
مشاهده شرایط سرمایه گذاری در سهام مختلف؛
آشنایی با مزایا و معایب فیلترنویسی
استفاده از تکنیک فیلتر نویسی مزایا و معایب فراوانی داشته که معامله گران باید قبل استفاده از این روش با آنها آشنا شوند.
امکان جستجوی سریع
یکی از مزایای فیلترنویسی جستجوی سریع نماد گروههای مختلف و تحلیل آنی سهام مورد نظر در بورس است.
عدم نیاز به نرم افزارهای جانبی
سرمایه گذاران با استفاده از فیلترنویسی قادر به تحلیل سهمهای خود بوده و دیگر نیازی به استفاده از نرم افزارهای جانبی ندارند.
برای فیلتر کردن سهام مورد نظر ابتدا وارد سایت tsetmc شده سپس تب دیده بان بازار را فعال کنید.
استفاده آسان از محیط اسکریپت نویسی
برای استفاده از تکنیک فیلترنویسی غالباً از اسکریپت استفاده شده اما سرمایه گذاران نیازی به آموزش حرفهای این مهارت ندارند.
عدم دسترسی به دادههای گذشته بورس
متاسفانه یکی از معایب تکنیک فیلترنویسی عدم دسترسی به دادههای گذشته است. به عبارت بهتر سرمایه گذاران میتوانند تنها دادههای مربوط به ۲۱ روز قبل را مشاهده کرده و بررسیهای لازم را انجام دهند.
یکی دیگر از معایب اصلی فیلترنویسی، بومی بودن آن است که همین عامل باعث شده سرمایه گذاران نتوانند از این تکنیک در بازارهای مالی دیگر استفاده کنند.
پس نتیجه میگیریم تکنیک فیلترنویسی تنها مختص بازار بورس تهران است.
برای آشنایی با مبانی سرمایه گذاری در بورس و استفاده از روش تحلیل تکنیکال به مقالات “ آشنایی با مبانی کلی بورس” و ” تحلیل تکنیکال در بورس” مراجعه کنید.